Logo Buro Fudge

ijsthee

Bij Buro Fudge ben je aan het juiste adres voor ijsthee! In dit blog vertellen wij je meer over hoe je zelf ijsthee kunt maken en welke theeën het lekkerst zijn!

Zelf ijsthee is vééél lekkerder als je het zelf maakt dan wanneer je het gewoon bij de lokale supermarkt komt en het is ook nog gezonder én goedkoper! Het bevat veel minder suikers en andere toegevoegde stoffen. Je hoeft absoluut geen keukenprinses te zijn voor het maken van ijsthee.

Onze ijsthee toppers!

Eigenlijk kan je van al onze thee, ijssthee maken. Het moet maar net jouw smaak zijn natuurlijk! Maar onderstaand zijn toch wel de favorieten van onze klanten.

  • Vive le thé is een lekkere groene thee met citroen en gember, een échte ijsthee klassieker.
  • Thé du Hammam is een groene thee, subtiel gezoet met groene dadel, sinaasappelbloesem, rozen en bessen. Je stop letterlijk de zomer in je ijsthee. Door het lichte zoetje, hoef je er in principe geen zoetstof aan toe te voegen.
  • Summer Fizz is geïnspireerd op cocktails & mixologie! Eigenlijk is deze blend gewoon gemaakt om ijsthee te worden! De kruidige smaken van gember en kardamom gecombineerd met frisse limoen & groene thee maakt het heerlijk fris en zomers.
  • Thé des Alizés is een groene thee met sinaasappelbloesem en witte perzik, beiden geven een heerlijk licht zoetje aan de ijsthee.
  • Strawberry Granita (limited edition) Een zomerse melange van aardbei, hibiscus en verbena. Cafeïne vrij.
  • Coral Garden is een zonnige melange van tropische smaken: ananas, mango en een vleugje kokos.

Hoe maak je dan de ijsthee? Heel gemakkelijk!

  1. Doe twee flinke eetlepels van de thee in een filterzakje en hang het zakje in een kan water. Laat een uur trekken op kamertemperatuur.
  2. Zet de kan in de koelkast, totdat ‘ie lekker koud is.  Klaar, genieten maar!

Is de thee te sterk geworden? Voeg dan nog een beetje koud water of wat ijsblokjes toe. Liever nog wat zoeter? Voeg dan wat honing, vers óf bevroren fruit toe.

De lekkerste mocktails met Bacanha

Met de siropen van Bacanha maak je de lekkerste cocktails én mocktails!

Dit is ons recept voor de perfecte mocktail! 

  1. Doe twee flinke eetlepels van de thee in een filterzakje en hang het zakje in een kan water. Laat een uur trekken op kamertemperatuur.
    Langer mag natuurlijk ook, wordt ie lekkerder van! Zet de kan daarna in de koelkast, zodat ‘ie lekker koud wordt.
  2. Pak een glas, giet er er een scheutje siroop in. Schenk vervolgens het glas tot 3/4 vol met de ice tea.
  3. Top ’m af met bruiswater. Gewoon helemaal van ice tea is ook lekker!
  4. Je ice tea nog wat pimpen? Voeg eventueel wat vers of bevroren fruit toe!

Enjoy!