Logo Buro Fudge

Het Wonder van Woerden

Het Wonder van Woerden is een ode aan het vestingstadje in het Groene Hart. Het is een frisse, lichte kruiden’thee’ die op een wonderlijke manier het verhaal van Woerden vertelt in geuren én kleuren. De thee kleurt eerst blauw, waarna hij langzaam groen kleurt.

Ruiken, proeven, mixen en nog meer proeven…

Het is een lang gekoesterde droom om onze eigen thee te creëren! Wat wij belangrijk vinden is dat de thee een betekenis heeft voor Woerden én dat het lekker is.
Wat groeit er rondom Woerden? Wat kunnen we uit onze geschiedenis halen? Ruiken, proeven… Kruid wat nergens naar smaakte, bloemblaadjes die te pittig waren…

Na maanden kruiden combineren en veel proeven was daar: Het Wonder van Woerden!

Ingrediënten

KAASJESKRUID

Het Kaasjeskruid verwijst naar de eeuwen- oude kaastraditie van Woerden: de boeren, het handjeklap, de kaaspakhuizen en de kaas- markten.
De knop van het kaasjeskruid heeft dus echt de vorm van een kaas!

KLAPROOS & VLIERBLOESEM

Kaas is onlosmakelijk verbonden aan koeien en de weilanden, waar de klaproos & vlier- bloesem welig tieren. Vlierbloesem smaakt zoet en fris, de klaproos geeft de blend wat meer diepte.

VERVEINE

Woerden is gebouwd op de fundamenten van een Romeins Castellum en was daarmee onderdeel van de Limes, de grens en verdedigingszone van het Romeinse Rijk. Voor de Romeinen was verveine een heilig kruid, het symbool van vrede en verdraagzaamheid. Verveine heeft een milde, citroenachtige smaak.

BUSKRUIT

In het buisje zit buskruit, ofwel groene gunpowder thee. Hiermee kun je naar eigen smaak wat pit toevoegen aan deze Woerdense kruidenmelange. Het staat voor de eigenwijze strijdbaarheid van de Woerdenaren. Zo hield Woerden stand tegen belegering door de Spaanse troepen in 1576. De Woerdenaren werden als door een wonder gered door snoeken, die de stad in zwommen en zo de Woerdenaren redden van de hongersnood.

Wist je dat…

Wist je dat we ook de verpakking helemaal zelf ontworpen hebben? Want achter die grote stelling met groene theebussen zit onze studio!
Normaal zijn wij druk bezig voor allerlei klanten, maar dit keer mochten we voor onszelf aan de slag.

Hoe leuk is dat om samen met je collega’s samen aan zo’n bijzonder product te werken!